0 votes
by (1.6k points)

image Lagotto romagnolo е единствената порода, която е официално призната за способна да ловува трюфели. Има и такива, които използват Suilla gigantea, вид муха, която хвърля хайвер върху трюфели, но намирането им по този начин е много по-сложна процедура. Формата им е неправилна и с грапава повърхност. Експлоатационният срок на една изкуствено създадена трюферия е около 20 години, като основният лимитиращ фактор е възрастта на дърветата, и по-точно достъпът на светлина под короните им. За 150 хил. евро е продаден бял трюфел с тегло около 1.5 кг в Монако, открит в района на Пиза. Въпреки това, специфичният вкус на трюфел зависи от вида трюфел, къде е израснал, дали е суров или варен и вида на рецептата, в която се използва. Кокосовото масло наред с какаово масло и зехтин, се води за една от полезните мазнини. Те почти не съдържат мазнини и са естествено без захар. Те могат също така да се приготвят на пара за няколко минути или да се задушат набързо във вино. Днес от нея се приготвят различни гурме ястия, паста и ароматни пастети, майонеза и олио, които са изключително богати на витамини и минерали.


Free vector detailed isometric lebanon map Излаз на 2 улици, асвалтиран път, в непосредствена близост до центъра на селото /около 250 метра от площада/ на първа линия. Освен това учените прибягнали и до масспектрален анализ, за да открият самия анандамид. В работата, която Макароне и колегите му публикували през 2012 година, се посочва, че в организма на човека производството на меланин се инициира от отделянето на анандамид. Затова трюфелът е една от най-скъпите храни в света. Микоризните дървета са тези, които имат способност да съжителстват с нисшата гъба - трюфелът чрез сложно микробиологично въздействие. От своя страна кучето е готово да размени току-що изровената гъба за парче месо и потупване по главата. Мауро Макароне от университета Кампус Био-медико в Рим и колегите му изяснили, че ценната гъба произвежда анандамид - съединение, което отговаря за изработването на вещество в човешкия мозък, подобряващо настроението. Все пак късметът се усмихва на малцина и те за кратко време могат да натрупат добри доходи от събиране на трюфели.


Все още пазара на трюфели е с малка конкуренция в България. В България килограм пресен черен зимен трюфел може да закупите за няколко стотин лева. Черен зимен трюфел расте във Франция, Италия, Швейцария, Украйна. Е, не по 2 000 декара като в Италия и Франция, но поне по 200. Не е невъзможно. В Италия за ловуване на трюфели извън сезона или ако намереното количество е повече от разрешеното - глобата е до 5000 евро, плюс конфискуване на колата, инструментите и събраната продукция. Хапвайки трюфели, ние помагаме на тялото да се бори със свободните радикали, попадащи от околната среда, които от своя страна, влияят на клетките и водят до развитието на сърдечносъдови, злокачествени и други тежки заболявания. Понякога те стигат до откровена ярост. Тези вещества били открити през 1975 година - те се наричат енкефалини и имат сходни с морфина аналгетични свойства и взаимодействат със същите рецептори. През 1992 година израелският химик Рафаел Межулам го идентифицирал като анандамид. „Оттук следва, че те произвеждат анандамид не за себе си - казва Макароне. Те използвали полимеразна верижна реакция, при която многократно се копира определен участък на ДНК, за да установят гените, явяващи се „строителен материал" за производството на анандамид.


Те са пълни с фосфор, калций и протеини. Съдържат 9% протеин, азот, фосфор, магнезий, калий, сяра, калциев карбонат, манган, целулоза и съкроза. Те са богати на витамини като B12, B6 и B2, както и на протеини, сяра, фосфор, целулоза и други важни елементи. Те се използват за добавка в изисканите ястия от френската кухня. Те могат да бъдат намерени на цени от 10 до 100 евро за бурканче. Черният трюфел е едно от най-апетитните деликатеси в кухнята. Червеният трюфел е често срещан европейски вид, който се характеризира с червен оттенък на горния слой. В човешкия мозък анандамидът, както и другите невромедиатори, се прикрепя към рецепторите на повърхността на клетките - подобно на ключ, който влиза в ключалка.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to QNA BUDDY, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...