0 votes
by (660 points)

Упадъкът на селскостопанската индустрия в страната се отрази и на отглеждането на трюфели. В допълнение към Франция, такива гъби се отглеждат в Китай (сега страната е лидер в отглеждането на трюфели), Великобритания, САЩ, Швеция и Испания, както и в Австралия и Нова Зеландия. Най-скъпи са гъбите с големи размери (като ябълки), но по-малко от 1% от всички събрани гъби ще отглеждат такива трюфели. Често трюфелът действа като допълнение към основното ястие. Тези изключително ароматни и вкусни масла ще превърнат всяко ястие в истинско изкуство за вашите сетива. Високата цена на трюфелите се дължи на трудностите при отглеждането, сезонността на получаването на тази гъба, както и на високите вкусови и ароматни качества на продукта. Древните римляни смятали тази гъба за лечебна и повишаваща потентността. Тази гъба расте в Швейцария и Франция. Тази коледна нуга с 4 съставки има дъвчащи парчета дъвка бонбони навсякъде! Вместо това стесних списъка с най-добрите рецепти за коледни бонбони можете да си направите у дома! Той може да се определи като остър и мускусен, напомнящ на комбинация от чесън, горски плод, ядки и какао. Ароматът е подобен на сирене с чесън, с подчертани мускусни и земни нотки.


image По своята миризма този вид трюфел е подобен на сирене с чесън. Черният и белият трюфел са едни от най-ценените и търсени гъби в кулинарията. Използването на трюфели в кулинарията започва през 15 век от италиански готвачи. Една порция трюфел за едно ястие рядко е повече от 5-8 грама. Трюфелите превръщат всяко ястие във вълнуващо кулинарно преживяване. Трюфелите са в рода грудка, поръчайте Pezizales, тип Ascomycota и царство Fungi. Трюфелите се предлагат в много разновидности и всеки трюфел има свой собствен сезон. Отгледаният в Китай трюфел е по-малко ароматен, но привлича с ниската си цена и голямото сходство на външен вид и вкус с френския си аналог.За да се подобри качеството на гъбите, доставяни от Китай, те се смесват с трюфели, отглеждани във Франция. Плодовите тела на тези удивителни гъби са почти напълно скрити под земята, по своя „външен вид" те приличат на шишарки илзамразени черни и бели трюфели грудки от картофи. Цената на този вид гъби е много висока.Килограм от такъв деликатес струва от 400 евро. Гъбата се класифицира като деликатес. Зехтините с трюфели могат да се използват като заместител на пресните трюфели в ястията или заедно с тях за подсилване на неустоимия аромат и вкус. Тези четириноги са използвани за лов на трюфели от векове и се справят отлично с тази задача, благодарение на силното мощния си нос и желанието да се учат.


През Ренесанса тази гъба е смятана за афродизиак. В чужбина, например в Италия, казват, че според нейното качество, на пазара на гъби тя струва между 500 и 2 хиляди евро за кило, но тази гъба не расте навсякъде. Те твърдят, че добавянето на тази гъба към козметиката помага за стягане на кожата, премахване на старчески петна и справяне с фините бръчки. Най-много от божествената гъба има в Лудогорието и във Варненско. Обяснимо - килограм трюфели струва няколко хиляди евро в зависимост от вида и големината на невзрачните и уродливи „грудки", събрали в себе си божествен аромат. А тези дейности сами по себе си пряко нанасят огромни щети над находищата. Различные виды Psilocybe cubensis можно встретить в дикой природе по всему миру, однако сорта, выращенные в закрытом помещении, как правило, имеют более сильное психотропное воздействие. В Италия например плащат по 200 евро на килограм, но ги искат още през февруари. Те могат да бъдат намерени на цени от 10 до 100 евро за бурканче. Санкциите ще варират спрямо средните цени на отделните видове трюфели и изискванията на браншовите организации за отделните видове нарушения и спрямо тежестта им, пише в мотивите към законопроекта.


К. и ПРИСТЪПИ към разпит на свидетеля А. ДОПУСКА до разпит поисканите от процесуалния представител на жалбоподателя свидетели. Около 10% от реколтата е с размер на орех - тези трюфели се класифицират като клас Екстра. Едва 1% от трюфелите, открити в България, се продават на вътрешния пазар, като основната част заминава в Западна Европа. Несъмнено шоколадът е един от любимите десерти на голяма част от хората, да не кажа всички. Обикновено расте на малка дълбочина и на повърхността може да се появят стари трюфели.image

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to QNA BUDDY, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...