0 votes
by (1.5k points)

Според него едно от нелогичните и абсурдни неща в проектодокумента е поставянето на горна граница на допустимия добив от декар при култивираните трюфели. Димитров открива в текстовете фрапантни, дори странни неща. Специалистите обещават, че ако веднъж в живота си опитате трюфел, никога няма да забравите вкуса и дъха му и ще можете да разпознавате дори и минимални количества от него във всяка храна. АДВ. З.: Прави впечатление, че РКО през 2015 г., които сте подписвали - 7 бр. Ние създадохме фирмата през 2008 година. Първите плодове от лешници и трюфели се появяват след 3-тата година от засаждането. Цените на пресните трюфели могат да се различават значително от година на година, поради сезонния характер на добиването им. Почти 100% от количествата отиват за износ. Въпрекзамразени черни и бели трюфели не особено приятния им външен вид, трюфелите са били считани за деликатеси от древните гърци и римляни. В България виреят 4 вида трюфели от общо 8-те световно ценени от кулинарите. В България годишният добив варира между 100 и 200 тона годишно. Оптималната доза може да варира в зависимост от фактори като тегло, индивидуална чувствителност и желани ефекти.


image Обяснимо - килограм трюфели струва няколко хиляди евро в зависимост от вида и големината на невзрачните и уродливи „грудки", събрали в себе си божествен аромат. ● Обхват на сигнала от телетакта: 300/350 м., в зависимост от наличния терен. Вместо това отрежете парче от нея. Съхранение на парче от трюфел. Древните римляни са се научили да готвят ястия от гъби, растящи под земята, включително сосове от трюфели. Сега можете да добавите в тигана, тенджерата или купата на пасатора за сосове. После прибирате във фризера за един час, а след това с ръце оформяте топчета от сместа. Накрая сипете орехите, разбъркайте и оставете сместа да се охлади. При нас определено можете да сте сигурни, че можете да си купите отлични трюфели евтино. Практиката показва, че от куче, чиито родители са търсачи нат трюфели, може да се очакват отлични резултати. Известни са с превъзходния си вкус, с това, че трудно се откриват, както и с високата си цена.


Нея трябва да подсушавате стриктно и да сменяте „пелените" на гъбеното си бебче, щом се навлажнят. Затова и ловците на трюфели са категорични - закон трябва да има. С природните дадености, които имаме, България трябва да е много богата на трюфели, твърди Борис Асьов, изследовател на гъбното царство от БАН. Между 20 и 30 000 души в България се прехранват с лов на трюфели или отглеждане на култивирани трюфели. Първоначално дейността ни бе свързана основно с изследване на горите в България за наличие на трюфели.След като установихме, че българските гори са богати на трюфели, закупихме кучета и намерените трюфели продавахме на българския пазар. Ако вече сте навлезли в бизнеса с трюфели и търсите пазар за тях, свържете се с нас, за да получите по-добра цена. Те обаче ще поставят само началото, тъй като младият разградчанин си е поставил доста амбициозни цели, сред които навлизане на международния пазар. Обширното царството на гъбите, не само на ядливите, които добре познаваме, но най-вече на микроскопичните им представители, е сред най-малко изследваните групи живи организми на земята, твърдят учените. Трюфелите са гъби, които растът под земята, в близост до някои конкретни видове дървета или храсти.


Продължете да сменяте обвивката и стреча почти всеки ден до реда на последващото използване. Узрява от 10 януари до 30 април. Това е един от най- взискателните трюфели. Цената на един килограм от този трюфел е 3000,00 лв! Стандартната му цена започва от 3000 евро за килограм. Сега средната цена за 1 кг трюфел е около 250-300 долара. Това е бял трюфел, известен в Италия като bianchetto или трюфел marzuolo. След като тези гъби са били използвани като афродизиак. Именно затова, макар и със закъснение, от Министерството на земеделието издадоха временна заповед, с която събирачите на деликатесните гъби да започнат работа легално. Никой няма да иска да си унищожи продукцията, в която е инвестирал толкова и е вложил толкова грижи и труд", категоричен е Димитров. Лагото може лесно да бъде обучен на послушание, на ловкост и други.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to QNA BUDDY, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...