0 votes
by (1.5k points)

Cyberpunk Gigapack Високата концентрация на ензима в белите трюфели помага за обръщане на щетите, причинени от свободните радикали и други агресори на околната среда и предотвратява нанасянето на по-нататъшни вреди. Съставът на черния трюфел може да варира в зависимост от няколко фактора, включително вида на почвата, климата и хранителните вещества в околната среда. Те работят за защита на кожата от стресови фактори от околната среда като UV лъчи и замърсяване и дори могат да помогнат за лечение на състояния като екзема и розацея. Богати на витамини, минерали и антиоксиданти, тези магически гъби , оставят кожата здрава, хидратирана и сияйна. Като вид гъба, трюфелите са богати на минерали и витамини, които насърчават обновяването на клетките и успокояват възпалената кожа. Едно от най-разпространените твърдения е, че трюфелите са невероятен афродизиак. Интересното е, че трюфелът може да се открие навсякъде. Проблемът е, че за тази дейност - създаването на плантации, не са предвидени каквито и да е субсидии, трюфелът не присъства в нито един закон като култура, обясни Димитров. Във Франция, Италия, Хърватия има места, които вече са популярни, посочи Димитров. Но черните трюфели вече могат да се култивират и дори масово произвеждат, докато белите трюфели могат да бъдат намерени само в дивата природа.


Черните трюфели са високо ценени заради техния отличителен и примамлив аромат, често описван като землист, мускусен и дори чеснов. От всички тези най-разпространеното отглеждане в трюфели и ферми е черният трюфел, високо ценен във Франция и Испания, въпреки че икономически най-ценен е белият, който може да бъде на цена от няколко хиляди евро за килограм. Когато се комбинират, тези аромати създават хармоничен и сложен профил, който подобрява цялостното вкусово изживяване на храната. Подобно на други сортове гъби, катогъби, трюфелите съдържат антиоксиданти и флавоноиди, които могат да помогнат да се справят с болестите и да подобрят цялостното здраве. Черните трюфели имат грапава, брадавична външност и черно-кафяв цвят, което ги отличава от другите сортове трюфели. 1. Сложете сметаната и маслото в касерола и ги сложете на котлона на умерен огън. Загрейте олио в голям тиган на среден огън. Белите трюфели са изключително богати на витамин C, който подпомага изсветляването на тъмни петна и изравнява цялостно тена. Умами е пикантен, удовлетворяващ сетивата вкус, който придава дълбочина и сложност на ястията.


Комбинацията от тези две съставки дава възможност за широка гама от кулинарни възможности, добавяйки дълбочина и сложност към различни ястия. Благодарение на наситения си аромат трюфелите се използват в много ястия. Насладете се на това вкусно ризото с подчертан аромат на черен трюфел! Поради мощните си противовъзпалителни свойства, белият трюфел се използва и във формулите за грижа за кожата относно възпалението. Белите трюфели също съдържат пептиди против стареене и витамини от група В, които помагат за възстановяването на кожата и подпомагат естествения процес на обновяване на кожата. Богати са, също така, на есенциални мастни киселини, които подпомагат задържането на влага в кожата и по този начин намаляват видимостта на фините линии. Работят в посока предпазване на кожата от различни външни агресори, като UV лъчи (не заместват използването на слънцезащита!!!) и замърсявания. Продължете да готвите ризотото, като добавяте постепенно още бульон, докато оризът стане мек и кремообразен. С течение на времето шеф готвачите и домашните готвачи са открили уникалната съвместимост на тези два вкуса и са ги включили в традиционни рецепти, затвърждавайки още повече репутацията им на „възхитително съчетание". Трюфелите се събират с помощта на специално обучени кучета или прасета, които могат да усетят аромата им. Трюфел продукти с намалени цениите отдавна се смятат за признак на екстравагантност, богатство и изискана кухня.


image Близо 10 000 души в България се препитават със събиране на диворастящи трюфели, сочат неофициалните данни.Лов на трюфели със Сара | Български трюфел #blacktruffle

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to QNA BUDDY, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...