0 votes
by (180 points)

Бели трюфели традиционно се срещат във варовита (богата на минерали, вар) почва около корените на дъбови, букови и лешникови дървета в умерен климат. И двете растат при подобни обстоятелства (под земята, около корените Царят на черните трюфели дърветата, в неутрална или алкална почва), но всеки от тях се различава един от друг. The „белезникав трюфел" ( Клубенен борчий ) се среща в Тоскана, Абруцо, Романя, Умбрия, Марке и Молизе и се счита за фин, но много по-малко ароматен от истинския бял трюфел с чеснови нотки. Те обикновено се намират на около 30 сантиметра или по-малко под повърхността на почвата. The Летни трюфели ( Tuber aestivum ) също е вид черен трюфел, който се среща в Северна Италия и в части на Обединеното кралство, въпреки че по-остър вкус и текстура се считат за по-малко желани от истинските трюфели. Асоциацията гъбен мицел - рас­тение предос­тавя на гъбите относително пос­тоянен дос­тъп до въг­лехид­рати, които се прид­виж­ват от тех­ния източ­ник на син­тез (лис­тата) до корените на рас­тението и се отделят в кореновата зона (ризос­фера). Трюфелът и неговото дърво-домакин съжителстват в пълна хармония, дървото осигурява на трюфела захари, за да може той да расте, а от своя страна трюфела обогатява с фосфори кореновата система на дървото, разказаха домакините.


Web Holding hands with heart Line drawing vector illustration. Man and woman couple holding hands together Minimal art design.Outline Drawing sketch трюфели разград stock illustrations "Цялото биоразнообразие на региона е съсредоточено по северните склонове и без него няма да има трюфели", обяснява той. Нужно им е валидно разрешително, издадено от изпълнителния директор на БАБХ или упълномощено от него лице. Сезонът им на реколта е сравнително кратък и те могат да бъдат намерени само от септември до декември. Те могат да бъдат повредени, ако измръзването навлезе твърде дълбоко в почвата, в която растат. Чл.36.Заседанията на Управителния съвет се считат валидни, ако на тях присъстват повече от половината от членовете на съвета. Тя е в близост до трявненската река само на 20 метра от местноста „Черпи вир" в реката можете да се насладите на улов на черна мряна също така и на речен кефал с метода мухарка, който е много атрактивен и носи много емиции и добри успехи в трявненската река. Тя беше открита от кмета Илко Стоянов, управителя Васил Багашки и представителя на фирмата, която ще произвежда продукта - Марко Дзобеника. Но тъй като в момента трюфелите са доста скъпи ( над 1200 долара за паунд на черни трюфели и повече от 2000 долара за паунд бели трюфели) и опитите за масово земеделие не са били прекалено успешни, бъдете готови да платите най-висок долар за тази гъба в обозримо бъдеще.


След като ги открият с помощта на добре обучени кучета, пласират количествата в чужбина, като за килограм средно се печелят по 4000 долара или към 7000 лева. Някои готвачи започват да се появяват и смятат тези трюфели, особено редкия кафяв трюфел от Орегон, за деликатес. Въпреки че не са наравно с белите и черните трюфели във Франция и Италия, някои готвачи ги намират за използваеми. Освен че са придирчиви къде растат, те не могат да се видят на повърхността на почвата с просто око. По думите му черният летен трюфел ще може да се отглежда в цяла България, като задължително условие е да има вода наблизо. Сред жертвите били приятели на бившата му съпруга Нина, негови бизнес конкуренти и дори полицаи. Трюфелът е сезонна гъба с различни модели на растеж в зависимост от сорта на трюфела и родната му страна. Трюфелите могат да се използват по най-различни начини - от сосове до дресинги, като ароматизатор или като топинг, в зависимост от предпочитанията на готвача. The Трюфел от орехи ( Tuber lyonii ) понякога се среща под растението на пекан в южната част на САЩ. Тези италиански трюфели виждат по-голямата част от растежа си от 1 декември до края на януари.


Тези гъби са много придирчиви къде растат, като обитават само под земята и при много специфични условия. Трюфелите могат да подсилят имунната система, като намалят възпалението. Причината е забавянето на временната заповед, с която "ловците" на деликатесните гъби могат да работят легално. Опазването на диворастящите трюфели е каузата, която обединява двете български асоциации на ловците на трюфели (Цветозар e член на едната).

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to QNA BUDDY, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...