0 votes
by (1.5k points)

Организирана престъпна група от трима души, фиктивно търгувала с 50 милиона лева за доставки на трюфели и гъби, разследва Апелативната прокуратура в Пловдив и Окръжна прокуратура Пазарджик. Продукцията е транспортирана с транспорт на клиента от мястото на бране от с. Според обвиняемите прокурорите Живко Пенев и Никола Гергов умишлено нарушават правата им на защита и ги държат в ареста в строг режим без основание. Наблюдаващият прокурор по дело Живко Пенев съобщи още, че са извършени над 20 претърсвания и обиски в офиси, както и са разпитани над 50 свидетели, възложени са експертизи. Наблюдаващия прокурор Живко Пенев добави, че са извършени над 20 претърсвания и обиски в различни помещения и офиси в различни области на страната. Така е нанесена вреда на държавния бюджет заради недеклалирани и неплатени данъци от търговската дейност. Те са защитени от гризачи и големи животни, като дива свиня, направи правилното резитба. 15051,60 лв. , като данъчните органи са признали на „Алвита „ ЕООД правото на данъчен кредит по тях. По силата на този договор , изпълнителят „Алвита „ ЕООД се е задължил да извърши транспорт и логистично осигряване при изкпуване на диворастящи гъби в цялата страна , както и да извърши преработка и съхранение на изкпуваните гъби в производствената база в с.


Турнир за ловци с кучета "Свети Хуберт" Експертизата не е установила пропуски при счетоводното отразяване в счетоводните регистри на дружеството- жалбоподател на получените диворастящи гъби и черни летни Есенен трюфели по покупките отразени в процесните 87 бр. „ГРГ Експорт „ ЕООД са били включени в съответния дневник за продажбите по ЗДДС за периода , Есенен трюфел а възникналите разчети между търговците са били отразени в съответните счетоводни сметки. През ревизирания период във връзка с осъществяване на основната си дейност жалбодателят е приспаднал данъчен кредит по 87 броя фактури, издадени от конрахент „ГРГ Експорт „ ЕООД през периодите : м. От „Алвита „ЕООД са съставяни товарителници подписвани от представители на трите фирми и са издавани пътни листове. Съответно между „Део 89" ЕООД и „Алвита „ ЕООД са съставяни и подписвани от управителите на дружествата за предоставени гъби за съхранение и преработка и вписаните количества гъби и трюфели свпадат с количествата продкция по видове , вписани в приемо- предавателните протоколи между" ГРГ Експорт „ЕООД и „Део 89 „ЕООД.


Копията от протоколите за предаване на гъби съотвестват на датите на издадени от „ГРГ Експорт „" ЕООД фактури и протоколи за предавени от „Алвита „ на „Део „ гъби за експедиция. Едва 1% от трюфелите, открити в България, се продават на вътрешния пазар, като основната част заминава в Западна Европа. Тези летни трюфели се събират в същите райони като белия зимен трюфел, но през различен сезон. От Областната дирекция тогава не отчитат тенденция за увеличаване на палежите, но не отчитат и разкриваемост на умишлените посегателства. Кокершпаньолът е най-подходящата порода куче за търсене на трюфели. С други думи породата не е най-важното нещо, а забелязваме, че много хора се подвеждат и смятат, че ако купят, да речем, Лагото Романьоло, то те са изминали половината път по обучението на куче за трюфели. При лешниците производителите залагат на сорта Tonda Gentile Romana, тъй като добивът му е висок и винаги има пазар за тази култура, отбелязва Николета Симон. С получената сума той закупувал трюфели от районите на Разград и Шумен и ги изнасял с бусове в Италия, като цялата дейност не е била законово регламентирана.


image След това продължаваме да обясняваме някои от основните трюфелни свойства. Трюфел спори разпространяват някои zhivotnye.Dostat бял трюфел е проблематично. Има сладък, чеснов аромат, който е приятен, но е по-нисък от този на белия зимен трюфел поради своята финост и мускусен аромат. 63-има души били наети да берат гъби, но после при разпитите се оказало, че те не различават мухоморка от манатарка. 2020 г. - 7 бр./ , но не са били представени документи и справки за формиране себестойността на продукцията. Ути Бъчваров избра Варна, за да докаже, че българският трюфел е вече реалност у нас. Именно затова са толкова ценни за нас.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to QNA BUDDY, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...