0 votes
by (760 points)

Ще бъде направен бърз обзор на състоянието на производството на култивирани трюфели в световен мащаб, както и добива от естествени находища. Ще ви разкрием неговите тайни. Ще получите уникално и ароматно ястие, с което може да впечатлите и най-претенциозния гастроном. Ние решихме да внесем малко разнообразие и затова ползвахме кокосови стърготини и счукани лешници. Чл.30. За заседанията на Общото събрание на Асоциацията се водят протоколи, които съдържат най - малко следната информация:(1) Място дата и час на провеждането;(2) Кворум;(3) Имената на председателя, секретаря и преброителите на гласовете;(4) Дневен ред на заседанието;(5) Направените предложения;(6) Гласуванията и резултатите от тях;(7) Подписите на председателя, секретаря и преброителите на гласовете; Чл.31. ПОРЪЧКИ СЕ ПРИЕМАТ ВСЕКИ ДЕН ОТ 08:00-23:00 ЧАСА Предлагаме ви един добър начин да дресирате вашето куче по най - лесният и хуманен начин. Някои хора с наистина добро обоняние могат да намерят трюфели без помощ, но най-често ловът на трюфели се провежда успешно с помощта на обучено куче или женско прасе! Асоциацията гъбен мицел - рас­тение предос­тавя на гъбите относително пос­тоянен дос­тъп до въг­лехид­рати, които се прид­виж­ват от тех­ния източ­ник на син­тез (лис­тата) до корените на рас­тението и се отделят в кореновата зона (ризос­фера). Въвеж­дането на гъбен мицел (инокулиране) в ризос­ферата се извър­шва или чрез поч­вени проби съдър­жащи спори и мицел на гъбата или с чист мицел, получен по метода на тъкан­ните кул­тури (ин витро).


image Целта на дружеството първоначално е да помогне да се създадат други подобни плантации у нас и производството на трюфели да се превърне в рентабилен агроекологичен бизнес. Успеш­ното раз­работ­ване на проекта се очаква да завърши с установяване на продук­тивна план­тация от сливови дър­вета раз­виващи се в микоризна връзка с черен трюфел и съз­даване и пред­лагане в тър­гов­ски мащаб на тех­нология за микоризиране с трюфелов щам на овощни дър­вета и фиданки, като се пред­вижда тех­нологията да бъде приложима и при други видове от сем. Опитът придобит от изс­ледовател­с­ката дей­ност по проекта може да пос­лужи за база при бъдещи научно-приложни раз­работки насочени към микоризиране на други дър­весни и тревисти ектомикоризни рас­тения. Целта на финан­сирания нас­тоящ проект е да се получат плодни тела на черен летен трюфел трюфел (Tuber aestivum) чрез микоризиране на овощни дър­вета (сливи) във фаза плододаване. Технологията за получаване на микоризиран посадъчен материал от лешник започва със заразяването на много млади лешникови дръвчета, защото то е най-успешно в тази фаза на развитие на кореновата система на растението. Там изобилства от търговци, които предлагат бели и черни трюфели на различни цени. Без значение дали предпочитате черни или бели, информация за трюфелите едно е сигурно - ще прибавят магия към всеки обикновен обяд или вечеря.


Туристите ще имат възможността да получат компетентна информация за трюфелите за всеки от продуктите на „Thracian truffles" и да си закупят от тях (приемат се плащания в брой и с карта). Поръсете с малко див чесън и украсете с редукция от няколко капки трюфел зехтин като финален завършек на вашето ястие. Причината е, че питомният трюфел е с по-високо качество, тъй като отглеждането му е контролирано, но расте в условия като в гората. В Бъл­гария, чер­ният летен трюфел образува ектомикориза с редица дър­весни и храс­товидни видове, вкл. Кул­тивирането на трюфелите е труден процес, изис­к­ващ добро поз­наване на под­ходящите климатични и поч­вени условия, и под­бор на дър­весни или храс­товидни рас­тения образуващи микориза. Цените на деликатесът и тази година се очаква да варират в широк диапазон. Естес­т­веното раз­п­рос­т­ранение на трюфелите се осъщес­т­вява чрез пренасяне на спорите им и мицела от дребни животни, прив­лечени от аромата на гъбата. 6 мин. на средна скорост. Въпреки че е едва на година и осем месеца, само преди няколко дни Бобан донесе слава на своя собственик. В един момент се вижда само мърдащата му опашка, а миг след това кучето носи на своя стопанин малко черно трюфелче. Той припомни, че преди няколко години имаше бум, но след това повечето хора са се отказали.David&Het meisje met de parel david het meisje met de parel illustration

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to QNA BUDDY, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...