0 votes
by (300 points)

Трюфель зимний - 68 фото Историята на създаването на нашата ферма за лов на трюфели започва още преди години, когато създадохме марката Thracian Truffles и всички гастрономически шедьоври с трюфели, които произвеждаме. Английският фоксхаунд е друга порода кучета, която се използва за лов на трюфели от векове. Задължителен елемент от него е притежаването на добре обучени кучета, които да надушват намиращите се на до 60 сантиметра под земята скъпоценни гъби. Препоръчва се прием на 1 трюфел на ден в продължение на 6-12 дни. Черен или зимен трюфел има заоблено грудково плодово тяло с неравна повърхност в черно или тъмно сиво. Плодовото тяло на гъбата е грубесто, месесто, расте под земята на дълбочина 10-20 см. Който пък заложи на неплодни видове като дъб, топола или върба, си гарантира дълготрайност в добива на гъбата и качеството й. Въвеж­дането на гъбен мицел (инокулиране) в ризос­ферата се извър­шва или чрез поч­вени проби съдър­жащи спори и мицел на гъбата или с чист мицел, получен по метода на тъкан­ните кул­тури (ин витро). Идеалният климат за трюфелите е: зима с минимални нощни температури до -5 C° и дневни между 10 и 14 C°, пролет с редуващи се периоди на горещини и висока влажност, горещо лято с чести гръмотевични бури и не много дъждовна есен.

Rattler animation drawing gif illustration rattle rattlesnake red reptile snake texas

Sargento Gorila font app branding design graphic design illustration logo typography ui ux vector Предпочитат се кучета. Добивът се движи между 50 и 100 кг/ха. На места диворастящите от вида Аestivum тази година се оказали дори доста по-ароматни от всеизвестните италиански гъби с космически цени. Според него тези стопани нямат право дори на помощ за декар обработваема земя. Добивите се увеличават прогресивно и от 100-150 г в първата плододайна година достигат до 2-3 и повече кг от декар. След приключване на демонстрацията туристите са поканени на гурме дегустация на висококачествени храни от трюфели, които се произвеждат от домакините и са с тяхната собствена марка „ Thracian truffles". За пълно улеснение на тези, които се интересуват, от "Кипро и Ко" сочат начина за първо взаимодействие - във всеки български сайт в Интернет при търсене на "трюфели" се влиза в страницата на "Кипро и Ко" и се намира работната карта за изследване на почвата. Трюфел, от своя страна, е именно наборът от техники и знания, към които се прилагат отглеждане или засаждане на трюфели, тъй като е много специализирана култура. Това се случва векове след като подземната гъба става популярен деликатес по света. Това време е достатъчно, за да се запечата месото отвън, а вътрешността остава розова и много крехка.


Вярно е, че реколтата ще трябва да изчака много дълго време (до 7 години). Сензацията е, че под 80-годишен дъб във Франция за едно лято са събрани 20 кг трюфели. Според Проданов стопанин, който започне добив на сушени трюфели и гъби, ще има едно от най-рентабилните аграрни производства. Цената на един килограм от тези плододаващи тела може да достигне няколко хиляди евро. През миналата година лешниците са с борсова цена от от 3 до 7 евро за килограм, а трюфелите между 200 и 800 евро, в зависимост от техния вид. В зависимост от особенос­тите на гъбата, образуването на плод­ните тела при трюфелите протича в раз­лични периоди от годината. Имайте предвид, че ако събирате с куче, което е обичайна практика, то може да повреди краката си с острите камъни при копаене. Предимствата на тези фиданки са, че иначе дават своя добив от орех, лешник, бадем, вишня или маслина, плюс което цял живот ще раждат скъпоценните гъби.


И е убеден, че този европодход ще е факт у нас вероятно още от следващата година. С Лов на трюфели ще откриете тайнствения свят на трюфелите ценени и търсени от хората още от древни времена. Трюфелът е сапрофит. Образува микориза с корените на дърветата като дъб и бук, захранва се с органична материя от почвата. От трюфели може да се приготви крем за лице, който има ролята да освежава кожата, но и да я омекотява. От 4-5 годишна възраст количеството и качеството на гъбите се увеличават значително. Тези гъби се търсят с помощта на специално обучени кучета и прасета. Можете да използвате естествени или специално засадени горички.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to QNA BUDDY, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...