0 votes
by (360 points)
Illustration illustration

Тогава са намерени големи количества трюфели и от бойци на тихия фронт ловците на подземни гъби у нас се превръщат в цяла армия, вече наброяваща десетина хиляди души. Трюфелите могат да се използват в малки количества в различни рецепти, за да добавят малко вкус и аромат. Освен това те се получават в малко страни по света, които отговарят на необходимите условия, за да могат тези гъби, които растат под земята, да се развият правилно. Гъбите често се намират точно под иглите. Събира се от късна есен до ранна пролет. Така например пчелният продукт е признат лидер по съдържание на калий, което го прави едно от най-ценните природни лекарства за пациенти с хипертония. Този сорт се счита за най-хипоалергенния - според проучвания само един човек на 100 000 може да има съответна реакция към пчелния продукт. Добре познатият в цял свят класически продукт Ви гарантира неизбежен успех във Вашата гурме кухня. През пролетта Евелин Банев посетил кмета на Тлачене до Бяла Слатина, за да му завери пълномощно за адвокат Издирваният по цял свят Евелин Банев-Брендо е в България или поне е бил у нас през пролетта, съобщават от "24 часа". Наскоро трюфелите привлякоха вниманието на кулинарния свят и се превърнаха в любими на готвачите и хранителните продукти.


image Изтънчена и изискана, тази скъпоценна гъба често се използва като подправка или специален акцент в някои кулинарни шедьоври. В християнската религия акацията е символ на вечния живот, а в някои източници се споменава теорията, че Христовият венец е изтъкан от клоните на това растение. В допълнение към закупуването на мицел е необходимо да заразите с него подходящо растение и едва тогава ще има шанс за реколта. Имайте предвид, че ако събирате с куче, което е обичайна практика, то може да повреди краката си с острите камъни при копаене. За зрителния апарат: подобрява зрението, помага при различни заболявания (конюнктивит, катаракта и др.). За дихателната система: помага при различни заболявания (ринит, бронхит, ларингит, астма, туберкулоза). Първоначално това куче, се е използвало при лов на птици още през средновековието. Трюфелът се счита за ценен деликатес. Ако нямате време за подобни приключения, можете да отглеждате лагото романьоло като класическо дворно куче. Американски учени наблюдавали, че прасетата под негово въздействие са склонни по-малко да ходят и повече да лежат. Много тънки парченца трюфел могат да бъдат поставени под кожата на пилето преди то да бъде изпечено.


Относно черните трюфели се смята, че вкусът им може да бъде освободен чрез много нежно готвене, като например разбъркването им в сос и добавянето им в края на готвенето. Те също могат да се смесват в масло или зехтин и да се поливат върху плочите. Това могат да бъдат специално обучени кучета или прасета. Деликатесът е подходящ и за сосове, тестени изделия, ризота и ястия от месо или морски дарове. Днес до 80 процента от френските трюфели идват от подобни трюфелови овощни градини. Броят на гъбите Екстра (с големината на орех) е 10 процента. Силата на вкуса на трюфела намалява с течение на времето и голяма част от него се губи, докато гъбите стигнат до пазара. Той е широко разпространен във Франция (най-плодотворните места са в югозападната част на страната), в Испания и Централна Италия. Най-разпространен е в Централна и Южна Америка. Изследванията на епруветки показват, че трюфелите могат да имат противоракови свойства и да помогнат за блокиране на растежа на някои видове ракови клетки.


В допълнение, трюфелни свойства те го правят наистина добра храна от различни гледни точки. За разлика от нашите селски къщи с еркерно издаване на жилищния етаж и сундурма, те удължават стряхата откъм лицевата страна, горе-долу два метра, и я подпират със стълбове, типично по румънски. За кожата: има антимикробен ефект, лекува рани, облекчава възпаленията, помага при различни заболявания (язви, екзема, невродермит и др.). За нервната система: Tuber Albidum pico стимулира мозъчната дейност, облекчава стреса, има успокояващ ефект, нормализира съня.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to QNA BUDDY, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...