0 votes
by (780 points)

От компанията отбелязват, че искат да направят черните зимни трюфели по-популярни на международния пазар, за да отговорят на нарастващата разлика между търсенето и предлагането, утежнена от процесите на урбанизация и обезлесяване, както и изменението на климата. Мечтае и ние да имаме огромни плантации. Успешното събиране на трюфели може да отнеме около десетилетие. Това пък е от икономическо значение, защото добивите от естествените гори спадат всяка година - за последния век около 100 пъти. Смята се, че хората, които се занимават с това у нас са около 10 хиляди, но броят им не е постоянен, защото някои се отказват, когато цената им намалява в световен мащаб. Така например търсачите на подземната гъба трябва да са изкарали изпит и да не са осъждани. Тези трюфели не могат да се оградят. Пред областния вестник шефът на ГДНП - главен комисар Атанас Илков, заяви, че разследването има събрани доказателства за престъпната дейност, но не коментира никакви подробности. Компанията се ръководи също от Йоел Гивол, базиран в САЩ бизнесмен и бивш член на Kibbutz Ein Zivan в северните Голански възвишения, и Тал Мончас, фермер, който служи като главен агроном на Ilsar. При повторно деяние тя се вдига на от 10 000 до 20 000 лв.


Superhero Basemesh Set Продавам дистанционен уред за търсене на трюфели, работи на принципа-молекулярно честотна дискриминация, разполага с честоти за няколко вида трюфели, черен летен, черен зимен, и бял магнатум, Tuber Albidum pico уреда служи за дистанционна проверка на гори за наличието на определен вид трюфели, не замества кучето търсач, работи на разстояние до 500 метра … При трюфелното куче не само се цени обонянието му да е добре развито, за да локализира трюфела под земята чрез неговия аромат, но и да бъде в оптимално физическо състояние. ОПГ-то е функционирало като е използвало контролирани търговски дружества с профил на „липсващ търговец" и „буфер", чрез които по документи са симулирани продажби и доставки на трюфели и гъби с цел формиране на данъчен кредит и неправомерно възстановяване на ДДС от държавния бюджет в особено големи размери. Това беше на мода в Италия преди повече от 30 години", казва Антонио Аббалле, търговец и износител на български горски гъби. Според сега действащото законодателство тези доходи би трябвало да се декларират с годишната данъчна декларация и да се облагат с 10% налог, така както доходите от всяка друга трудова дейност. В природата се срещат в асоциация с растения, които имат потенциал да формира ектомикоризна връзка (гъбокорен) с гъбата, например бук, дъб, бреза, лесна, липа и някои иглолистни видове, като смърч, бор, ела.

image

Предлага неконвенционален подход за отглеждане на трюфели в асоциация с овощни дървета от сем. Известно е, че трюфелите са трудни за отглеждане и събиране, тъй като изискват специфични метеорологични условия, почвена химия и много търпение. За първи път България ще си има Закон за трюфелите. За съжаление обаче българите не са обучени как да откриват трюфели и често пъти унищожават дърветата, разказват Джан-Луиджи Синьори и съпругата му Мариана Милева от с. Искате нарязани трюфели колкото се може по-силно и точно, да не се прилага усилие.НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ, LEESEPH ТУК! Разрешените за добив количества в рамките на една календарна година не може да надхвърлят 20 кг/дка. И да припомним, че този вид земеделие не се субсидира от държавата за жалост. Как обаче да разберем къде се срещат най-често? Тя обясни и кои са най-често допусканите грешки от стопаните, които започват с отглеждането на дръвчета с трюфели: „Най-често срещаният проблем при нашите клиенти, е че като отидем на оглед, намираме насажденията в окаяно състояние. Едва 1% от добитото количество остава в България.


Трюфелите са една от най-скъпите храни на света, а всеки, който е имал щастието да ги опита, остава запленен от техния вкус. Заедно ги теглехме и ги сортирахме по качество. Измивайте ги винаги непосредствено преди употреба, след което ги подсушете и едва тогава пристъпете към кулинарна обработка.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to QNA BUDDY, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...