0 votes
by (480 points)

Сдруженията от бранша за добив на трюфели предприемат ефективни протестни действия в петък - 13-ти октомври 2023г от 9 часа. Кулминацията на фестивала е насрочена за 19:00 часа. И разбира се - финалът на фестивала ще бъде грандиозен… Стартът на есенния панаир ще бъде даден на 20 септември от 18:00 часа в централната градска част на Угърчин, където ще бъде разположена и празничната сцена. Сигнал за нанесен побой и увреждане на лек автомобил в приет вчера сутринта в дежурната част на РУ-Нови пазар. На следващия ден - 21 септември, ще бъде разгърната и същинската част на Трюфел фест, изпълнена с много изненади и приключения. Повечето от хората в тези страни прилагат кокосово масло върху косата си всеки ден след къпане. Трюфел продукти с намалени цении". Ежегодно то събира най-върлите търсачи на трюфели, които си партнират с домашните си кучета. Обсъждаме всичко, от грижа за кучета до тренировки, от различни породи до забавни истории от живота с нашите четириноги приятели.


goblin_mine_pop_up_congratulation Кокосовото масло се използва като масло за грижа за косата и в производството на различни балсами и противопърхотни кремове. То съдържа около 50% лауринова киселина, която помага за предотвратяване на различни сърдечни проблеми - като високи нива на холестерол и високо кръвно налягане. Пенев обяснява, че около 50-60% от черните трюфели на световния пазар произхождат от Балканите, главно от България, Хърватия и Сърбия. Говори се, че някои фирми дори печелят по 30 000 лева годишно от черните гъби. Предполага се, че около 20 000 българия се занимават със събиране на трюфели, някои от които печелят до 15 000 евро на сезон. В Европа някои фермери засаждат около 100 дървета на четири хиляди квадратни метра за да се предотврати разпространението на болестта. Общо има около 40 различни вида тези гъби, но не всички са годни за консумация и дори по-вкусни. Маслото е било много популярно в западните страни като САЩ и Канада, но след силна пропагандна кампания през 1970 г., то бива възприето като вредно за човешкото тяло, поради високото си съдържание на наситени мазнини.


Климатичните условия у нас са подгодящи за отглеждане на черния летен трюфел, но се намира и бял, който е много по-скъп. Две организации на събиращи гъби и трюфели изпратиха отворени писма до институциите, с които възразяват срещу отмяната патентния данък, който бе въведен при гласуването на бюджета за тази година. На първо четене мнозинството в Народното събрание (НС) отмени патентния данък за бране на гъби, билки и горски плодове, включително и трюфели. Ползите за здравето от кокосовото масло включват грижа за косата, грижа за кожата, намаляване на стреса, поддържане на здравословно ниво на холестерол, загуба на тегло, подсилен имунитет, правилно храносмилане и регулиране на обмяната на веществата. Кокосовото масло се използва широко в Индийския субконтинент за грижа за косата. Кокосовото масло е едно от най-добрите естествени хранителни вещества за нашата коса. Кокосовото масло се използва широко в тропическите страни, особено в Индия, Шри Ланка, Тайланд, Филипините и т.н., които имат добро производство на кокосово масло. Тези полифеноли са отговорни за аромата и вкуса на кокосово масло.


Тези отпечатъци са свалени законно и се съхраняват в криминалистична лаборатория. Тези ползи от кокосовото масло се дължат на наличието на лауринова киселина, капринова киселина и каприлова киселина и съответните им свойства - антимикробно, антиоксидантно, противогъбично, антибактериално и успокояващо. В момента цените на дивите трюфели са паднали, за сметка на това се покачват цените на култивираните. Въпреки това, няма никаква опасност цените на гъбите да паднат, защото търсенето се увеличава, а предлагането не е достатъчно. Възможно е обаче трюфели да се гледат чрез всички видове от т. Водещ на събитието ще бъде познатият на всички вече Атанас Стоянов от „БГ РАДИО". Малко преди това ще бъде изтеглен жребият за най-чаканото и любимо състезание - „НА ЛОВ… За да научиш повече за супер храните и как храната поддържа здравето ти, ела на безплатния семинар на фондация Изкуството да живееш - Аюрведа - пътят към здравето и баланса.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to QNA BUDDY, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...