0 votes
by (640 points)

На френски трюфели готвене често се комбинира с птица, омари, яйца, плодове. Тя често се намира пирамидални брадавици, но има и видове с гладка повърхност. Гъби филийки често са украсени с черен зимен трюфел хайвер, охлюви и други екзотични ястия. Отлична добавка към сосове, дресинги, за овкусяване на зехтин, ястия като ризото, омлет и много други - дайте воля на въображението си! Кучетата се продават в специални развъдници и също имат родословие в професията си. „Взе се решение да плащаме общата такса в горските стопанства, а те по ЕГН на всеки берач да правят необходимите вноски - хем да има събираемост, хем да е по-лесно за хора. Важно е почвата да има карбонати. Растат на 30 см под почвата , близо до корените на дърво, най-често дъб. Друг важен ориентир е рояк мухи или насекоми, които се намират близо до дървото. Всъщност, проучванията са установили, че трюфелите дори могат да бъдат пълноценен източник на протеини, осигурявайки ви всички хранителни вещества, от които се нуждаете. Установено било, замразени черни и бели трюфели че трюфелите притежават механизми на производство и съхранение на анандамид, но нямат рецептори, с които веществото би могло да се съедини и да предзамразени черни и бели трюфелизвика някакъв ефект.


image Те са може би най-мощният афродизиак - гъбите отделят феромони, ароматни вещества, които с вдишвания въздух достигат до определени центрове в мозъка, възбуждат емоционалността и чувствеността на гастронома и го принуждават да се втурне стремглаво във водовъртежа на любовните приключения. Неговата рядкост и превъзходен вкус, който не може да се възпроизведе по изкуствен начин, го правят изключително търсен. Трябва да се има предвид, че не може човек да започне да се занимава с отглеждане на фиданки и да ги остави на произвола. 1. Ако засаждате в малко пространство и попаднете на големи камъни, опитайте да ги премахнете или, ако е възможно, да ги нарежете, за да ги направите по-малки. Първите две години след засаждането е необходимо да се запази стерилността на обекта. Перигорският или френският черен трюфел е вторият най-ценен след белия. Тъй като гъбата се различава кратък срок на годност (2-4 дни след прибиране на реколтата), така свеж се яде само през сезона на събиране.

TARTUFI 2021 - TUBER MAGNATUM (PICO) : \

Без добър дренаж почвата ще се образува локви от напояване или дъжд и гъбичките няма да растат, тъй като се нуждаят от влага, но не и от локви. H трябва да бъде между 7,5 и 8,5, в зависимост от сорта трюфел, който искаме да отглеждаме. Въпреки това, този ценен деликатес не винаги е лесен за намиране и, в зависимост от района, може да не е лесен за отглеждане. В миналото, много лечители са съветвали мъжете да приемат трюфели, заедно с храната си, за да увеличат половата си мощ и репродуктивните си способности. Всъщност, още преди стотици години, било установено, че трюфелите подобряват перисталтиката, а и вкуса на храната. Ако си мислите, че идеята за добавянето на резенчета трюфел към някои ястия е била, за да се даде по-претенциозен вид на храната… Тези ценни гъби са оценени от всички видове култури още от времето на гръцките философи и са били консумирани заради изискания си вкус и заради ревитализиращия и афродизиак ефект. Уханието на тези ценни гъби създава истински кулинарни шедьоври.


Моя Варна ....: Морска стихия.... В днешната статия, ще поговорим повече за подземните гъби и ще ви разясним повече за техните здравословни ползи. Порция за един ястие е рядко повече от 5-8 грама. В момента технологията се счита за ефективна, разработена от учени от Австралия, като един хектар може да получи около 100 кг реколта. Богатството на антиоксиданти прави тези редки гъби средство за подобряване на имунитета, като подобряват устойчивостта на организма към вируси и инфекции. Отдавна е известно, че консумацията на ястия с трюфели прави жените особено любвеобилни към силния пол и подобрява "мъжката сила". Трюфелите са не само вкусен, но и здравословен продукт - богати са на витамини РР, В1, В2, С, които са особено необходими за растящия организъм на деца и юноши. По същия начин, силният студ в началото на есента или прекомерно проливните дъждове, които локализират земята, могат да бъдат особено вредни.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to QNA BUDDY, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...