0 votes
by (780 points)

image През тази седмица се очаква да бъде издадена временна заповед, за да могат да започнат легална работа ловците на трюфели и събирачите на диви гъби. Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Цената на килограм от този рядък сорт на пазара е около 7500 лв. С новата заповед се определят 10-километрови ограничителни зони около селата Козлодуйци, Дъбовик, Къпиново, Септемврийци, Карапелит, Ловчанци, в които има индустриално свиневъдство. Въведената по-рано забрана да се търсят трюфели и определените 20-километрови зони около големите свинеферми заради опасността от африканска чума породиха недоволство сред хората, които събират горски продукти, припомнят от областната управа. Търсачите на трюфели могат да влизат в горски местности извън тези зони като носят разрешително за ползване на недървесни горски продукти. В нова заповед на областния управител Красимир Кирилов ще бъдат определени мерките, които събирачите на трюфели, билки и други горски продукти трябва да спазват, посочват от пресслужбата след заседание на областната епизоотична комисия. Както и трюфелите така и яйцата, могат да бъдат открити целогодишно, тъй като има зимни и летни трюфели, но зимните се намират по-трудно. В документите с невярно съдържание били вписвани роднини на обвиняемите и така се е имитирала търговска дейност. По информация от прокуратурата това е станало чрез използване по документ с невярно съдържание.


Кокосови трюфели с бадем и бял шоколад 20 хил. лева. За нарушители ще следят от администрациите на Изпълнителната агенция по горите и Регионалните дирекции по горите, предвижда законопроектът. Търсачите на трюфели настояват наложеното ограничение да отпадне, тъй като все още у нас не е открито огнище на африканска чума по свинете. Те, разбира се, не са добра алтернатива, в случай, че искате да впечатлите Вашите гости и да доставите удоволствие на небцето си. Разград, защото аз не исках да ми се удържа данъкът. Събирачи на трюфели заявиха и в протестно писмо до областната управа, че с рестрикцията се посяга на конституционното право на труд на хиляди семейства. Търсачите на трюфели в Добричкия регион ще могат да влизат само в горите, отдалечени на 10 километра от големите свинекомплекси, като водят със себе си не повече от две кучета и то с ветеринарномедицински паспорт, съобщиха от пресцентъра на областната управа за издадената заповед от областния управител Красимир Кирилов. В Добричка област около големите свинекомплекси ще бъде въведена 10-километрова ограничителна зона, в която влизането в горите ще бъде забранено заради опасността от разпространение на Африканска чума по свинете, съобщиха от пресцентъра на областната управа. 18лв. Баклава с орехи тава с тегло около 3.300/3.500кг -50лв Маслени шприц сладки 40бр -15лв Фунийки с домашен крем 1бр -1.50лв Трюфели- бонбони - 1 бр.


Трюфелите се събират в определени месеци - различните видове се търсят през различно време от годината. Според Юлиян Колев, представител на Българската асоциация "Горски гъби", очакванията са през март в горите да има добри находища, затова спешно трябва да се решат проблемите. Гъбите се консервират в коняк, вино, понякога правят специално масло, паста. Там продължават да прииждат хора със специално обучените животни. Покрийте шоколада със сметаната. Трюфелите са много редки, ядливи гъби със специфичен вкус. Трюфелите (Tuber Albidum pico) са тип гъби. Трюфелите са много скъпи. Само за разследвания период групата е ощетила държавата с близо 800 хиляди лева. Същевременно дейността се развива изцяло в сивия сектор и хаотично без намеса на държавата. Предвиждат се административни наказания за унищожаване на естествени находища на трюфели, за осъществяване на дейност със забранени методи, забранени средства, в забранено време, забранено място, съответно за изкупуване, търговия и преработка на неузрял трюфел или такъв добит без надлежно разрешително, пише Монитор. Ние и други неправителствени сдружения в бранша отдавна поставяме остро въпроса за създаване на нормативна уредба, която да урегулира изцяло взаимоотношенията и да осигури опазването на трюфеловите находища.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to QNA BUDDY, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...