0 votes
by (660 points)

image Годишният оборот от трюфели можел да се оцени приблизително на 200 млн. Ако искате да опитате яйца с трюфели, това е приблизително 3 или 4 грама трюфели на яйце което ще придаде на препарата фин вкус на трюфел. И всеки хванат трюфел без билет ще се конфискува. Тук тънкостта е кучето да бъде научено да донася откритата подземна гъба на собственика си, без да я изяжда. Точно поради тази причина, ястията с тази гъба трябва да се приготвят, докато тя е още свежа. Трюфелът, заедно с краставицата и моркова, са едни от най-добрите храни, които съществуват, за да се грижат за кожата ни и още повече в месеците, когато слънцето удря най-много. Често това са напълно неподготвени хора, които унищожават местообитанията на трюфелите, като ровят с всякакви подръчни средства, дори с лопати. Това се посочва в мотивите за новия Закон за трюфелите, чийто проект е качен на страницата на министерството на земеделието и по който ще тече обсъждане до 29 декември.


Специален закон за черен летен трюфелите, който да регламентира кой и кога може да ги събира, предлага земеделското министерство. Едва в последните дни държавата прояви активност и вече планира да регламентира пазара със специален закон. Едва когато това стане, четирикракият любимец може да се използва за търсене в реална обстановка. Има опасност при по-лека мярка за неотклонение, за която настояваха адвокатите на В. Около 20 000 са търсещите ценната гъба, която е в най-големи количества в североизточната част на страната - около Балчик, пише "24 часа". Причината е сушата, която се отразява и на ценната гъба. Къде расте тази уникална гъба? При лешниците производителите залагат на сорта Tonda Gentile Romana, тъй като добивът му е висок и винаги има пазар за тази култура, отбелязва Николета Симон. Плодовите тела винаги се образуват близо до корените, така че трябва да ги търсите под дърветата. Италианците смятат за най-добри за трюфели кучетата от тяхната порода "лагото", цената на които започва от 4000 евро, а добре обучените стигат и до 10 000 евро. Пресните трюфели обикновено се продават в районите, от които са събрани. Най-големите находища от скъпия кулинарен продукт били в Североизточна България.

image

Цената се повишава, тъй като се унищожават трюфелите в естествените им находища в световен мащаб. За големия бизнес интерес към трюфелите е показателен и фактът, че през лятото на миналата година покрай епидемията от африканска чума по свинете протести имаше не на животновъди, а именно на търсачи на кулинарния деликатес. Тази година се очаква слаба реколта от трюфели в България. Навсякъде по света белите трюфели са много по-скъпи от черни и бели свежи трюфели те. България е на първо място в света по добив на бели и черни трюфели от естествени, основно горски находища, пише в мотивите за новия закон. Те трябва да са преминали и специален курс за обучение, за което след изпит ще получават удостоверение. В миналото, много лечители са съветвали мъжете да приемат трюфели, заедно с храната си, за да увеличат половата си мощ и репродуктивните си способности. Предвижда се агенцията по горите да поддържа на сайта си публичен електронен регистър на физическите лица, Царят на черните трюфели които добиват трюфели. Според някои чуждестранни школи с голям опит в бранша, ключовият момент, гарантиращ успех, е да се започне още по времето, когато кученцето е новородено и бозае от майка си.


Всъщност още по времето на социализма се разчува, че в България има от деликатесната гъба. Също така е добре още на майката да се дават такива храни, като така малките след това ще могат да сучат млякото от нея, което ще има отново този аромат и така той ще стане техен любим. През 2004 г. те случайно намират извадена от диви прасета гъба с много силен аромат. Но те са и доста рядко разпространени, търсят се из горите предимно в зимните месеци. В миналото са използвали предимно прасета, които да изравят ценните гъби. Расте предимно в района на Пиемонте в Италия, въпреки че вече може да се намери и в Тоскана и Хърватия. Мътница, Шуменско. Неотдавна по телевизията давали филм за трюфелите и шуменци масово се втурнали да копаят в района. Той обясни, че началото на протеста ще бъде поставено в района на изхода Царят на черните трюфели Русе в посока София. Това неговото качество е много ценно, тъй като позволява да животното да бъде отглеждано и от неопитни стопани.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to QNA BUDDY, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...