0 votes
ago by (660 points)

Yum truffles, price pinned in comments. „В големите страни производителки на трюфели като Италия и Франция е забранена техниката за лов на трюфели без кучета, при която се прилага т. Сега, когато говорим за трюфели, ние не говорим за тези, които са направени от шоколад и които са направени в сладкарница, а по-скоро се отнася до гъба, която расте в гората и е високо оценена от всички, които търсят си отличен вкус. Това налага извършването след петата година на ежегодни силни резитби за просветляване на короните. Това означава, че за да се разчита на плодова продукция от лешник от определен сорт, използваният за заразяване посадъчен материал трябва да е сертифициран микроразмножен. Това са видовете дъб (космат, летен, Tuber Magnatum pico цер и др.), липа, габър, леска, бреза, топола. Сред тези дървета са топола, липа, дъб, върба, череша, габър и леска. Мицелът се развива с най-голям диапазон от дървесните видове: дъб, габър, липа, леска, бор. Въпреки че отглеждане на трюфели може да се осъществява в комбинация с бор, дъб, габър, най-предпочитан е лешникът от сорта Тонда Джентиле Романа, заразен с летен черен трюфел.


Основно трябва да се има предвид, че се засажда градина, само плодовете се отглеждат под земята. Преминете към заравяне на тези предмети под земята и възнаградете кучето си след като ги намери успешно. От времето на гърците и римляните тези гъби се използват в Европа като деликатеси, като афродизиак и дори като лекарствено средство. Всяка година от всяка дупка можете да събирате 5-7 гъби. Трюфелите са вид изключително вкусни гъби с подземни грудки, които се отглеждат при много специфични условия. Този тип резитба при лешника се извършва щадящо, когато става дума за производство на лешници, защото регулира получаването на редовни добиви. Използва се предимно за подправка, казва още Цветозар Мичевски. 99 процента от черния трюфел се изнася за чужбина, защото според Цветозар Мичевски българите все още нямат култура да оценяват вкусовите му качества, нямат и традиции. За да се получи добра реколта от трюфели, ще ви трябва много земя за да може да се засади необходимото количество дървета. Въпреки това, ако почвата има нисък баланс на рН, ще трябва да добавите много вар на полето за броени години.


Когато решите да отглеждате трюфели, трябва да сте сигурни, че живеете в район, където има четири солидни сезона, причината е, че трюфелите се нуждаят от промяната в температурата, за да процъфтяват. Когато съм отивал да предавам гъбите съм засичал други хора, но аз не ги познавам. Със склонност към дъвчене на всичко което му попадне, просто бъдете сигурни, че вашият ретривър няма да надъвче трюфелите. Още в древността гърците и римляните са вярвали, че те притежават свойства на афродизиак. Ако преди години те масово избягвали манатарките и гозби с тях предлагали само около 7% от ресторантите в България, то сега 100 процента работят с нея. Годишният експорт от България е около 150 - 200 тона. В обобщение, изборът на отглеждането на лешници за производство на плодове или за трюфели трябва да зависи от редица фактори, но при всички случаи трябва да почива на достоверна информация. Първо, вземете мазни разсад или лешници, които заразяват мицела от черни гъбички.


Трюфели с инжиром, орехами, вялеными вишнями - рецепты с фото на vpuzo.com Получената суровина се смесва с мицела от черен трюфел и се поставя в стъклени съдове (3 l). Най-добре е да се съхраняват почистени от пръстта в кварцов пясък и в хладилник при ниски плюсови температури - в чисти кутии или стъклени буркани, добре затворени. При случайно намиране се поставят в торба или кутия с почвата от мястото на откриване. При тези условия получаването на редовни и стабилни добиви от лешници е най-малкото съмнително. При нея двамата италиански граждани всеки месец превеждали в българска банка голяма сума пари. Силата на вкуса на трюфела намалява с течение на времето и голяма част от него се губи, докато гъбите стигнат до пазара.image

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to QNA BUDDY, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...