0 votes
by (120 points)

За първата в страната ни плантация за култивирано отглеждане на трюфели в Странджа планина от бургаското дружество "Кипро и Ко" сме давали и друг път първа информация на читателите. В публикацията от 23 март 2009 година „Бизнес за милиони стои неразработен" наш главен герой беше вече покойният италианец и потомствен събирач на трюфели Патрицио Панфили /за когото Иван Гацев, естествено, знаеше/, който живееше в лознишкото село Бели Лом. Кокосовото масло се състои от 90% сурова наситена мазнина, която е под формата на средноверижни мастни киселини, както вече споменахме. Расте предимно в района на Пиемонте в Италия, въпреки че вече може да се намери и в Тоскана и Хърватия. Маслото се добива също и по крайбрежията на Индия и в Шри Ланка, Малайзия. Както може би се досещате, кокосовото масло се добива от кокосови орехи. Тези количества ни правят един от основните износители на трюфели в света. Тези мазнини поддържат имунната система крепка, влияят добре на тироидната жлеза, кожата и осигуряват бърза енергия. Днес от нея се приготвят различни гурме ястия, паста и ароматни пастети, майонеза и олио, които са изключително богати на витамини и минерали. Всички тези ползи от растението го правят по-ценно и от златото.


Преди известно време за най-скъп трюфел в света е смятан бял представител от тези гъби, с тегло 1 кг и 200 г. Французите използват трюфелите в комбинация с яйца, картофчерни и бели свежи трюфели, месни ястия, пастети от гъши дроб, различни видове салати и предястия. В комбинация с яйца, с месо и с някои видове сирена те превръщат ястието в истинско кулинарно пиршество. След като ситно нарязаните трюфели си взаимодействат с другите продукти, те започват да излъчват силен приятен аромат. Ако трюфелът бъде вкаран в наредбата за недървесни горски продукти, той задължително трябва да бъде вкаран в горско-стопанския план на всяко горско. Една лесна рецепта с яйца, може да накара и най-големите врагове на кокошите продукти, да ги заобичат. Когато се комбинират със зехтин, ароматът на трюфелите се засилва още повече. Прави го заедно със специално обученото си куче Лимба. Добива се трудно, благодарение на специално обучени прасета или кучета, които долавят аромата на подземните гъби. АДВ. З.: Имаше ли други хора, които не желаеха чрез Вас да реализират събраните количества гъби? И ако имате някакви притеснения по въпроса, длъжни сме да отбележим, че кокосовото масло се абсорбира съвсем лесно и не оставя досадни мазни следи. Все пак трябва да е ясно, че маслото от кокосова кора трябва да се консумира в умерени количества, защото в по-големи е вредно.

image

И в този случай кокосовото масло може да ви е от полза. Ако приемате профилактично кокосово масло, то ще подобри храносмилането ви и ще засили метаболизма, което от своя страна може да доведе дори до отслабване, както и цялостно укрепване на тялото. Видове: Лешник-леска Дъб Габър Бук Бор Цената на фиданките зависи от броят им, какъв вид е дървото и с какъв трюфел е заразено! Съвсем наскоро обаче кокосовото масло беше реабилитирано от лепнатия му етикет на нездравословна мазнина. Знае се, че дълговерижните мастни киселини водят до завишаване на лошия холестерол (LDL) в организма, което от своя страна повишава риска от сърдечно съдови заболявания. Изследвания показват, че продукцията е била доста по-голяма в по-ранни години и постепенно намалява, което става причина цената им да се покачва. Кокосовото масло отлично се допълва с какаовото и с всички какаови продукти и се използва доста в сладкарството и производството на шоколадови десерти. Кокосовото масло има славата на помощник в запазването на младостта и красотата, но то оказва и доста лечебни свойства върху човешкото здраве. Пазарът на кокосово масло е голям, защото то се ползва и за кулинарни, лечебни и козметични цели.


Free photo flavorful almonds in a bowl on the marble surface Качественото и полезно кокосово масло трябва да е нерафинирано, студено пресовано, без оцветители и да не съдържа хидрогенирани мазнини и хексан. Важно свойство на кокосовото масло е, че не се окислява при печене и пържене за разлика от повечето мазнини, които са изградени от дълговерижни наситени мастни киселини. По правило се счита, че най-качественото кокосово масло идва от Филипините и притежава стандарт на качество "А".

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to QNA BUDDY, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...