0 votes
by (120 points)

Трюфели черный Мицелий (Tuber melanosporum) - Цена: €17.00 Преди дни Асоциацията на производителите на култивирани трюфели в България излезе с позиция, изпратена до председателя на Комисията по земеделие, в която недвусмислено настоява текстовете, касаещи производителите на култивирани трюфели да отпаднат. Гласувайте: Планирате ли да използвате по-малко химически торове тази година? Ще измести ли оставката на кабинета важните проблеми в земеделието? Очевидно е, Трюфели че работата по законопроекта ще продължи, особено след като той е подкрепен от различни сдружения и съюзи, наред с Асоциация на общините в България, Асоциация общински гори, Български ловно-рибарски съюз, Министерството на околната среда и водите, Българска ловна асоциация и др. За тази амбициозна цел освен на себе си, той разчита изключително много и на своя баща Илиян, който също е изкушен от това предизвикателство, а на всичкото отгоре е и ветеринар, което е от голямо значение за грижата за здравословното състояние на четириногите. Хавальов разказва, че дни след умишления палеж над возилото му, при който изгорели още няколко паркирани наблизо автомобила, той научил, че поръчител на атентата е Иван Лулчев. По думите му черният летен трюфел ще може да се отглежда в цяла България, като задължително условие е да има вода наблизо. Друга версия гласи, че Стоянова прибрала пари, за да издейства общински терен край Пазарджик за мнимата ферма за трюфели, но не свършила работа и затова била наказана с олово.


Подобна версия застъпва Виктор Хавальов, чийто автомобил е запален 28 май 2020 г. На срещата Лулчев гордо обявил, че е поръчал палежа и заплашил Хавальов, че следващия път ще го ликвидира. Твърди се, че Иван Лулчев е поръчител на над 15 палежа на автомобили в Пазарджик. „Зад неразкритата серия от палежи на автомобили в Пазарджик стои „бандата с трюфелите" и това е публична тайна в целия град. Според криминалистите, основните действащи лица в схемата с мнима търговия с бели и черни трюфели са разследваният като поръчител на серия от палежи на автомобили в Пазарджик сенчест бизнесмен Иван Лулчев, дясната му ръка Ивайло Папазов, както и Данаил Борисов - дългогодишен съратник на пазарджишкия престъпен бос Божидар Кузманов - Божо Кравата, прочул се през лятото на 2016 г. Те устройват засади на цивилни, както и на ръководени от кюрдите сили, сирийски правителствени войски и проирански бойци, като същевременно организират атаки и в съседен Ирак. Прави се от най-скъпите гъби. Често борбата за територия прераства в нанасяне на материални щети и физическа саморазправа, разказва събирачът на гъби. Този въпрос си задават всички ентусиасти, които искат да изкарат пари от събирането на трюфели.


Необходимо е постоянно да се проверява съставът и киселинността на почвата, за да се предотврати появата на плевели. Причините няма да коментираме, но ще обърнем внимание на друго - липсата на законодателство в този сегмент води до нерегламентиран и неприродосъобразен начин на добиване и развитие на търговска дейност извън периодите на зреене на отделните видове трюфели. Ако сте някой, който се бори с белези от акне или хиперпигментация, ще искате да потърсите продукти за грижа за кожата с бял трюфел. Лабораторията по приложна микология на Университета в Перуджа, Италия - една от малкото институции в Италия, занимаващи се със сертификацията на микоризиран с трюфели посадъчен материал. През 2018 г., малко след като Иван Лулчев е задържан по разследване за ДДС афери чрез внос на луксозни лимузини, са опожарени автомобилите на съпругата и шурея на полицай Шиников. Смята се, че тарторът на „бандата с трюфелите" Иван Лулчев поддържа близки отношения с душманина на Митьо Очите и че дълго време е препирал печалбите му от нощни заведения и престъпни начинания.


Всъщност България е един от основните износители на диворастящ трюфел в Европейския съюз (ЕС) и същевременно е единствената страна, в която дейностите, свързани с тях не са регламентирани по никакъв начин. Вече за трети път само и само да си осигурят субсидии, членски вносчета, влияние да ги дават по телевизора.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to QNA BUDDY, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...