0 votes
by (220 points)

Поръчай Сушен черен летен трюфел произведен от Трюфели от Айра - Хранкооп Можете също да закупите пресни трюфели онлайн от нас и да придадете на любимата си храна страхотен вкус. В допълнение към завидния им хранителен профил, трюфелите притежават и антимикробни свойства, които могат да помогнат за намаляване на растежа на патогенни щамове бактерии. Черният сорт Perigord измества всички растения, следователно на мястото на растежа му винаги има оголен участък земя. Черният трюфел вирее най-добре в a Климат от средиземноморски тип или подобен. Балканските трюфели понякога се представят лъжливо като произхождащи от северноиталианския регион Пиемонт, където деликатесът се продава на високи цени. Минавайки през Италия или Франция, може да се озовете в селска местност, където животът е прост и хората знаят как да му се наслаждават. Оставете шоколадовото покритие да стегне напълно на стайна температура или в хладилник. Насладете се на тези домашно приготвени шоколадови трюфели като възхитително лакомство или чуден подарък! Предпочита влажни почви. Производителят на гъби обича корените на липа и леска; този сорт се среща и под брези и буки. Те са гъбички, които не могат да оцелеят сами и трябва да се свързват с корените на дърветата в симбиотична връзка.


Logo design and social media concept development for floral branding design graphic design logo брендинг графический дизайн Черните зимни трюфели са свързани с корените на дъбове, лески и др.,предпочитат варовити почви. Филиите селски хляб се препичат на скара и след това се намазват обилно с трюфел масло. Сложете в купа, добавете натрошеното козе сирене, останалата мащерка и 3-4 капки трюфел масло. В тигана добавете зелените подправки, които да дадат аромат без да надделяват. И така само за 20 години, търговията с български трюфели от разцвет е напът да стигне до унищожаване. Закон за трюфелите, публикуван за обществено обсъждане. Отдайте се на земните, пикантни вкусове, с които се славят трюфелите, и позволете на Терарос ЕООД да бъде вашият надежден партньор в доставката на висококачествени продукти с трюфели, направени със страст и опит. Заради липсата на закон, който да регламентира събирането, търговията и опазването на трюфелите, търсачите сами опитват да решават конфликтите си. След последните данъчни промени търсачите на трюфели и диворастящи гъби освен фиксирания патентен данък, който се събира от общините, трябва да плащат и осигуровки, така че работата им в горите да се води за стаж.


Производителността е нестабилна, първите плодни тела трябва да изчакат около 5 години, основното производство се получава между 10 и 20 години отглеждане. Особеността на този вид е плитко погребение под земята, понякога плодните тела дори излизат на повърхността. Освен това те растат под земята, което ги прави трудни за намиране, което също влияе на разходите. Няма и "нормативна уредба, в която да се ползва единен подход на опазване на находищата на трюфели, устойчиво ползване, съблюдаване правата на собственост върху поземлените имоти с находища, спазване на екологичното законодателство и не на последно място приходи за държавния бюджет от дейността". Те отиват на събирането през нощта, за да разсейват конкурентите: тъмното животно не е толкова забележимо в гората. Оставят само кучетата. В Румъния също има закон за събирането на трюфелите. Този вид трюфел не се счита за твърде ценен. Повечето от тези видове не се събират специално. Трюфелите са а род гъби, по-специално от семейството Tuberaceae. Войната е между събирачите на гъби, които използват специално обучени за търсене кучета и тези, които ровят дупки с лопати и гребла за по-евтино и бързо, но унищожават земята.


Отглеждане на трюфели - това е бизнес подходящ за търпеливи и предприемчиви хора, които мислят за далеч напред в бъдещето. Годишният експорт на черен летен трюфели от България е приблизително 150-200 тона, но това са само официалните данни, реалният експорт не е отчетен статистически, но се предполага, че далеч надхвърля официалните данни.

Your answer

Your name to display (optional):
Privacy: Your email address will only be used for sending these notifications.
Welcome to QNA BUDDY, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...